• ARTN багатофункціональний комплекс

    ARTN - це унікальний  проект відродження колишнього заводу Norblin, розташованного за адресою вул. Желязна, 51/53 у Варшаві. Комплекс включає в себе 9 історичних будівель та 44 елементи унікального виробничого обладнання колишньої фабрики. (далі…)
  • MICROS компактний будинок

    Компактний будинок з відкритим плануванням та сучасним інтер'єром. (далі…)

  • FISHER’S будинок

    Будинок FISHER'S – заміський будинок на березі озера Clear в Канаді. Запроектований для активної молодої сім'ї.

    В проекті будинку FISHER'S ми продовжуємо застосовувати раціональний підхід в проектуванні малогабаритного, економічного та екологічного житла, з урахуванням ініціатив та індивідуальності замовника. Проект передбачає нетривіальне вирішення заміського будинку для відпочинку та спілкування з природою. Автономність, екологічність, раціональність планування і логічність формоутворення – основні принципи даного проекту.

    Замовники виявили бажання спроектувати будинок, в якому комфортність проживання не входила б в конфлікт із недоторканістю природи. Ділянка проектування знаходиться на березі озера Clear в Канаді і значно віддалена від найближчих населених пунктів та мереж комунікацій. Будинок, за побажаннями замовників, мав об’єднати всі переваги ділянки. Тому було вирішено відштовхуватися від ідеї будинку як сполучної ланки між суходолом та водою.

    Формоутворення засноване на принципі обгортання первинного об'єму. Ядром проекту стала найпростіша ортогональна форма. Вздовж неї по пірсу проходить головний транзитний (він же об’єднувальний) шлях, який дозволяє здійснити прямий як зовнішній, так і наскрізний прохід з берега до води. Формування об'єму будинку завершується обгортанням ядра пласкою структурою.

    Планувальне рішення передбачає розміщення основних функціональних зон та приміщень вздовж головного вектору переміщення, віссю якого є північна стіна будинку. Внутрішній об'єм житлової частини представлений просторою вітальнею з панорамним вікном на озеро. В проекті застосовано принцип взаємопроникних просторів. Спальня запроектована на антресолі над зоною кухні. Санвузол розміщено у північно-західній частині будинку. Він складається з ванної кімнати та туалету, які відокремлюються розсувними дверима. Для інженерного обладнання передбачено технічний поверх над санвузлом.

    Зовнішній навколобудинковий простір тераси та пірсу дозволяє організувати відпочинок під відкритим небом. Довжина пірсу уможливлює пришвартування невеликого судна.

    Концепція інтер'єру базується на візуальному зв'язку внутрішнього та зовнішнього просторів. Для цього застосовано принцип відкритого планування і передбачена значна площа засклення. Ахроматична гама інтер'єру з додатковими кольорами природної гами дозволяє акцентувати увагу на довколишніх живописних пейзажах, а також підкреслює форму внутрішнього простору. Натуральні матеріали сприяють проникненню атмосфери місцевої природи всередину житла. Вітальня забезпечена значною кількістю сонячного світла через велике панорамне вікно. Інсоляція спальних місць здійснюється через мансардні вікна даху. Для кухні та ванної передбачено вікна на рівні розташування обладнання в кухні та ванній.

    В основі конструкції будинку - металевий каркас, встановлений на гвинтові палі. Висота розміщення будинку над водою прийнята з врахуванням зміни рівня води у водоймі. Обшивка внутрішніх поверхонь структури виконується з дерев’яних дощок, зовнішня – з фальцьованого листового металу. Теплоізоляція та гідроізоляція виконується з екологічних матеріалів. Будинок оснащений автономною інженерією: енергозабезпечення – сонячні батареї, опалення – тепловий водяний насос, водопостачання – зі свердловини на території ділянки, каналізація – локальна очисна станція.


    Техніко-економічні показники:

    Площа забудови – 116,6 м2

    Загальна площа – 45,7 м2

    Житлова площа – 24,4 м2

    Площа мезаніну – 15,5 м2

    Площа тераси та пірса – 60,6 м2

    Поверховість – 1+

    Висота – 4,5 м

    Будівельний об’єм – 196 м3


    / Максим Войтенко, Роман Терьошкін, Євген Кучер / 2011 /

  • EKM №3 готель

    Дизайн-концепція двоповерхового міні-готелю на 20 місць. (далі…)

  • LONG будинок

    Приватний будинок на березі річки для молодих творчих людей LONG.

    Оригінальна ідея організувати просте осьове планування будинку з мінімальною кількістю дверей та зручним розміщенням шаф привела до планувального рішення, у якому всі функціональні зони "нанизані" на центральну вісь та об'єднанні двома коридорами-галереями.

    Розсувні віконні системи дозволяють об'єднати внутрішній простір з критою терасою. Таким чином можна збільшити внутрішній простір будинку та відкрити види на гарні краєвиди.

    Крита тераса також може частково використовуватися для паркування авто.


    / Максим Войтенко / 2013 /

  • ЕКМ №1 будинок

    Одноповерховий житловий енергоефективний будинок площею 43,00 м2 спроектований для постійного проживання 2-х людей. Архітектурно-планувальне рішення компактного типу передбачає влаштування об'єднаної кухні-вітальні з виходом на терасу в південно-західній частині будинку, двомісної спальні, коридора-тамбура, суміщеного санвузла з душем та технічного блока для розміщення інженерного обладнання.

    Житловий будинок є будівлею модульного типу - виготовляється з типових модулів. Несучий каркас будинку забезпечують рами модулів, що об'єднуються в жорстку конструкцію. Заповнення стін, а також конструкцій підлоги та даху, виконується на базі панелей поелементного збирання. Фундамент - гвинтові палі. Покрівля пласка, експтуатована. Фасад виконується з вертикальної обшивки дерев'яними дошками по напрямним, що попередньо закріплені на каркасі будинку.

    Будинок оснащено автономною інженерією на основі екологічних технологій з використанням відновних джерел енергії. Сонячні батареї та вітрогенератор розміщуються на даху будівлі. Супутнє інженерне обладнання розміщується в приміщенні технічного блоку у відповідності до технічних вимог.


    Техніко-економічні показники:

    Площа забудови – 81,50 м2

    Загальна площа – 63,50 м2

    Житлова площа – 29,80 м2

    Площа тераси – 10,30 м2

    Поверховість – 1 эт.

    Будівельний об'єм – 240,00 м3


    / Максим Войтенко, Євген Кучер, Сергій Станішевський / 2013 /

  • PATIO будинок

    Проект будинку PATIO став переможцем міжнародного конкурсу з архітектури та дизайну "Архиконкурс 2012" в категорії "Архітектура" /


    Будинок PATIO – одноповерховий приватний житловий будинок з обхідною галереєю, патіо та терасою. Для місцевості з теплим та сухим кліматом.

    Будинок запроектовано для сімейної пари середнього віку, яка живе окремо від дорослих дітей. Простора пласка ділянка та довколишня рівнинна місцевість спонукали органічно вписати будинок в ландшафт, підкреслюючи площинність та рівнинність – “не вгору, а вшир”.

    В основі формоутворення – принцип “об'єм в об'ємі”. Внутрішній прямокутний об'єм приміщень будинку охоплений зовнішнім об'ємом оболонки, в результаті чого по периметру будинку утворюється крита галерея. Відмінність об'ємів підкреслено матеріалами оздоблення: внутрішній об'єм – яскраве тепле дерево, зовнішній – монументальний білий бетон. Площинний характер форми підсилюється прибудинковою терасою та експлуатованою покрівлею з газоном і майданчиком для відпочинку.

    Планування будинку передбачає розташування приміщень навколо патіо. Група приватних приміщень знаходиться в західній частині будинку, а публічні вітальня та кухня-їдальня – в східній. Ззовні, приміщення будинку охоплюються галереєю, яка частково переходить в терасу. Розсувні віконні системи у вітальні та кухні-їдальні дозволяють об'єднати ці приміщення з навколишніми галереєю та терасою, а зсередини також із патіо. Потрапити до кожного приміщення, крім санвузлів, можна як зсередини будинку, так і ззовні. Через патіо є вихід на дах будинку. Галерея обмежує потрапляння прямого сонячного світла в приміщення будинку. Разом з тим, необхідна інсоляція просторої вітальні та кухні-їдальні додатково забезпечується через патіо.

    Вирішення інтер'єру будинку PATIO базується на продовженні використання матеріалів та кольорів екстер'єру всередині будинку. Проте в інтер'єрі принцип розподілу матеріалів оздоблення засновано не на розрізненні об'ємів, а на розрізненні площин: вертикальні огороджувальні поверхні оздоблені в теплому яскравому дереві, а горизонтальні підлога та стеля – в гамі білого. Композиційним центром публічної частини будинку є патіо.

    Конструктивні рішення – монолітний залізобетонний каркас на фундаменті мілкого залягання, стінове заповнення з порожнистих керамічних блоків.


    Техніко-економічні показники:

    Площа забудови – 264,00 м2

    Загальна площа – 118,20 м2

    Житлова площа – 75,70 м2

    Площа галереї та тераси – 200,80 м2

    Поверховість – 1 пов.

    Висота від позн. ±0.00 – 3,6 м

    Будівельний об’єм вище позн. 0.00 – 950,40 м3


    / Максим Войтенко, Роман Терьошкін, Євген Кучер / 2012 /

  • DOMUS TERTIA

    Проект заміського приватного будинку. В основі проекту лежить концепція поєднання двох протилежних структур: важкого та легкого об'ємів, закритого та відкритого просторів, на основі чого здійснено функціональну організацію внутрішнього простору будинку.


    / Максим Войтенко, Роман Терьошкін, Євген Кучер / 2012 /

  • БУДИНОК №2

    Одним із перших наших проектів став заміський будинок для творчої молодої пари (він – письменник, вона – фотограф), котра бажала втілити в життя просту, але водночас незвичайну, ідею за обмеженого бюджету. Перед нами було поставлено завдання спроектувати будинок, в якому вони могли б проводити вихідні, відпочивати від міської суєти та надихатися довколишньою природою. Придбана ділянка неправильної форми та невеликою площею якнайкраще для цього підходила: узлісся, вдале розміщення щодо шляхів сполучення, незначна віддаленість від міста.

    Замовники, поділяючи наші погляди на архітектуру, повністю довірилися нам. Було вирішено відштовхуватися від лаконічної форми будинку та простого планування. Застосовано принцип відкритих взаємопроникних просторів: відсутність перегородок між кухнею та житловою кімнатою. А також принцип трансформовуваних функціональних зон (вітальня перетворюється на спальню, кухня – на їдальню), що були розміщені вздовж основного транзитного шляху будинку.

    Група дерев старого дубового гаю ввела перші корективи в первісну форму та планування будинку (крок 3 схеми показує реакцію форми на природне оточення). Західну стіну будинку запроектовано глухою, оскільки сусідній будинок розташований надто близько до межі ділянки. Для покращення інсоляції будинку було вирішено збільшити площу віконного отвору південного фасаду шляхом підняття покрівлі (крок 4 на схемі). Таким чином, частина даху отримала незначний ухил, а сама форма будинку стала більш динамічною.

    Фундаменти неглибокого залягання і металевий несучий каркас дозволяють скоротити витрати на будівництво. Проектом передбачено використання екологічних матеріалів. Внутрішнє оздоблення з фарбованих в біле дубових дощок використовується також для оздоблення терас. Зовнішня обшивка каркаса виконується з лакованої ясеневої дошки.

    В результаті застосування відкритого планування та трансформовуваних функціональних зон вдалося створити комфортний заміський будинок для відпочинку площею 77 кв.м. (в т.ч. 20 кв.м. терас).

    Цей проект дав змогу нашій архітектурній студії втілити в життя одну зі своїх ідей, а саме – створення малогабаритного, економічного та екологічного житла, застосовуючи раціональний підхід до проектування з врахуванням ініціатив та індивідуальностей замовника.


    Технічні характеристики:

    Площа ділянки - 883 м2

    Площа забудови - 89 м2

    Загальна площа будинку - 77 м2

    Поверховість - 1 пов.

    Бюджет - 35 000 $


    / Максим Войтенко, Роман Терьошкін / 2011 /